Naailes voor kinderen

Mijn dochter weet niet beter dan dat er naaimachines staan op tafel en er stof, naalden, spelden, scharen, patroonpapier en garen rond slingeren. En nu zij 8 jaar is, maakt ze al heel veel zelf. Het begon met eenvoudige polsbandjes naaien en daarna volgde al snel een legging, shirtjes, knuffels, kussentjes en meer. Vriendinnetjes vinden het reuze interessant om in het atelier te neuzen en zich door Jinte wegwijs te maken bij de machines.

Kindernaailes: Geconcentreerd
achter de machine 🙂

Waarom is naailes voor kinderen zo leuk?

Jinte: ‘Je leert er veel van, nieuwe dingen over het naaien. Ik vind het fijn dat je lekker rustig je eigen ding kan maken. Het is rustig en niet lawaaierig. En als iets af is, dan check je of alles goed zit en dan ben je reuze blij. Je gaat het dan ook vaak dragen omdat je het zelf gemaakt hebt. Daarna begin je weer aan een leuk nieuw project. Ik heb best veel ideeën wat ik allemaal wil maken. Dan denk ik gewoon, wat heb ik nodig? En dan ga ik dat maken. Soms is het ook spannend, zoals een halsboordje. En spelden heb ik niet altijd zin in omdat dat lang duurt. Vandaag maakte ik op de vrije dag van school mijn korte broek af en een bijpassend t-shirt.’

Jinte gebruikte hiervoor uit de LaMaisonVictor editie 3 (mei-juni) van 2019 de paperbag-short voor kinderen en voor het t-shirt onze favoriet van Misusu de Rowan tee. De stoffen van SeeYouAtSix zomercollectie 2019.

Naailes voor kinderen informatie

Kindernaailes is voor de leeftijd 8-12 jaar en in een reeks van 6 lessen. Check de agenda voor de startdatum. De lessen zijn op vrijdagmiddag 15.30-17.00 uur. En inclusief gebruik machines en alle materialen, stoffen, patronen en fournituren die nodig zijn. Kosten 90 euro. Bij Ansje werken we uitsluitend met biologische en duurzame materialen.

Wat ga je leren:
• patroon overnemen
• met de naai en lockmachine leren werken
• hoe je kleding in elkaar zetten
• een rits ergens in stikken
• en meer 🙂

Wat kun je bijvoorbeeld maken:
• een kussenhoes
• een knuffel
• een rits etui/tasje
• rokje of makkelijk broekje/legging

Welk stofje zullen we kiezen?

Niets is mooier dan onze kinderen bij te brengen hoe mooi het is om zelf iets te maken met liefde voor het patroon, de stof en de maker.

Quote Bobbinhood: Let’s steal fashion back from the industry and reclaim the love for the product.

2 gedachten over “Naailes voor kinderen”

Plaats een reactie