SO(LIS) COOL – DE ULTIEME ZOMERJURK

Blog, creatie en foto’s van Maya @me.maya.x

Het ultieme zomerpatroon voor meiden is toch wel de Solis jurk van Sofilantjes. Een mooi strak lijfje met eronder de keuze voor een geplooide cirkelrok of sierlijke zwierrok.
Girls just like to twirl… ..want elk meisje wil af en toe kunnen ‘zwieren’ toch!

Het Solis patroon

Deze jurk is stoer vanwege haar rug en nek-details, maar ook stijlvol vanwege de elegante rok. Het patroon is sinds juli 2018 ook verkrijgbaar voor volwassenen. Ben je in verwachting? Dan is dit een aanrader; het lijfje eindigt hoog en de rok drapeert heerlijk los over je buik. Er is zelfs een borstvoedings-hack instructie op de Sofilantjes website voor na de bevalling 😉
Mijn eerste Solis maakte ik een jaar geleden, Anouck verzekerde mij dat ik de jurk zó in elkaar gezet zou hebben. Het patroon bleek inderdaad bijzonder goed te maken. Niveau: gevorderde beginner. Eenmaal gemaakt volgen er zeker meer, want in de mooie jerseys van Ansje Handmade ben je verzekerd van een tof & stijlvol resultaat.
Ik ben fan van de patronen van Sofilantjes. Je ontvangt een net instructieboekje met duidelijke tekst, stappen, afbeeldingen en foto’s. Er zit zelfs een label in voor je kledingstuk (briljante marketing, ik hou ervan)

Patroon in kleur met uitgebreide
stap voor stap handleiding

De perfecte stof voor een Solis

De beste stofsoort voor een Solis is jersey/tricot. Het moet mooi soepel vallen.
Mijn nichtje (Lotte, 3) wilde graag een ‘zwierjurk’. Samen met mijn tweelingzus scrolden we door de mooie jerseys van Ansje Handmade. Ze koos voor de hippe panterstof van Zweedse designer WCollection fabrics.
WCollection produceert Bio jersey’s met het Oekotex certificaat. Ansje Handmade heeft altijd wel wat designs van dit merk in haar assortiment.
Ik heb zelf al veel gemaakt van deze stoffen. De kwaliteit is schitterend, voelt zacht en blijft was na was mooi.

Solis Hack: Gevlochten nekband

Romantisch of juist stoer, ik vind dit een geweldige hack en hij is ook nog eens heel makkelijk uit te voeren. Ik besloot tijdens het naaien om een rekbaar biasbandje op de rug-band te naaien voor een stoer effect.

Soms heb je toevallig het perfecte kleurtje in huis qua stof of fournituren, in dit geval beide (en dan doe ik een dansje in gedachte) Heerlijk om te bedenken wat het kledingstuk nòg origineler, of mooier zou kunnen maken.. Ook tijdens het naaien komen er regelmatig nog ideeën binnen.. De reden dat ik te weinig slaap is dat ik of te lang doorga met naaien, of tot laat ’s nachts nadenk over ideeën… ik kan er niks aan doen, ik heb het chronische sewing-virus denk ik. (bedankt Anouck)

De Solis ook voor kleintjes?

Na 2 jongens kregen wij een meid en natuurlijk kon ik niet wachten om jurkjes te naaien. Ik maakte voor onze 1 jarige Nikki de Solis met cirkelrok welke perfect was: geen enorme rok en toch een échte jurk. Het patroon begint bij maat 80 en is vooral leuk en handig als het kindje kan lopen. Er kan geen romper onder, maar als je er een onderbroekje/play-pants onderaan doet kan dat prima.

Super leuk dat je deze blog wilde lezen, ik hoop dat ik je heb geïnspireerd en je zin hebt om er ook een te gaan maken! Veel plezier! 

Maya

Stof: WCollection fabrics Patroon: Solis jurk van Sofilantjes

Geef een reactie