Hoe gebruik je sewing tape, wondertape, naaitape?

De sewing tape is een veel gebruikte tool voor het mooi inzeten van de rits, lastig te spelden stukjes of als je wilt dat iets absoluut niet gaat verschuiven. Ik maakte hier een filmpje van.

Naast de ritsen er strak in krijgen, vind ik het prettig om de tape toe te passen als ik gestreepte stoffen wil laten doorlopen, of zakjes van een tshirt of blouse er mooi in wil hebben zonder verschuvingen of scheef getrokken hoeken.

De mooie streepjes blouse van Karin

Waar kan ik de sewingtape kopen?

Sewing tape 5 en 2 mm

In de webshop verkoop ik de sewing tape van See You At Six in 2 verschillende diktes, 2mm of 5mm. Je vindt deze onder de naaibenodigheden.

2 gedachten over “Hoe gebruik je sewing tape, wondertape, naaitape?”

 1. Goedemiddag, ik wil graag sewing tape gebruiken voor een klein stukje van een blouse jurk. De voorkant gaat steeds open staan tussen de knopen, wanneer ik zit of loop. Dat vind ik vervelend. Liever wil ik de jurk niet dichtnaaien langs de knooplijn, dat vind ik niet mooi. Blijft dit tape zitten bij het wassen? Of wast het los? Bedankt alvast.

  Beantwoorden
  • Deze wondertape verdwijnt niet na het wassen, maar ik weet niet hoe lang het houdt als je het regelmatig wast. Het is vooral bedoeld als naaihulp dat rits inzetten en zakjes stikken makkelijker maakt. Eventueel zou dit beter kunnen helpen omdat je de stoffen dan aan elkaar plakt: https://www.ansje.eu/vlieseline_band
   Groetjes anouck

   Beantwoorden

Plaats een reactie