Drukknoopjes 9mm, oftewel babydrukknoopjes. Hoe gebruik ik deze?

Drukknoopjes, babydrukkers van 9mm

Ik heb menig ervaring met een tang om drukkers in de stof te knijpen. Maar op de een of andere manier zijn mijn handen niet krachtig genoeg of de tang was niet goed ? Om die reden ben ik overgestapt naar het in slaan van drukknoopjes. Zo zitten ze er strakker in en heb ik minder frustraties.

De benodigheden

Wat hebben we allemaal nodig voor het inslaan van Drukknoopjes.

  • Hamer
  • Een stevige snijplank hout of kunststof
  • Drukknooppen 9mm
  • Drukknoopjes 9mm
  • Hard kunnen slaan en een beetje durf want iedereen heeft wel een beetje drukknoop-angst.

Om deze angst te overwinnen, is het een kwestie van doen en een paar keer oefenen op een proeflapje. Ook kun je vooraf mijn video filmpje bekijken. Dat geeft een heldere uitleg.

Mocht je ondanks alles nu toch misslaan. Zet een smeermes zonder scherpe kartels zodat de stof niet beschadigd wordt tussen de twee drukknoopdelen in en wrik rustig heen en weer totdat er meer beweging in komt en je de knoopjes los krijgt. Begin altijd naast het punt dat scheef zit, dus naast de tandjes die ernaast zitten, hier zitten ze het minst goed vast en krijg je hem soepel los. Nogmaals, geen paniek!

Naast de drukknoopjes film, een foto impressie

De open rondjes met tandjes zijn de achterkanten, links de vrouwtjes, in het midden de mannetjes.

Kies de plek van drukknoop en duw het achterkantje door de stof heen, keer om terwijl je de achterkant op zijn plek houdt en druk de pen over de tandjes heen. Leg plat op de plank en hamer de drukknoop vast door op de pen te slaan. Voila!

Dit herhaal je voor de andere drukknoop/kant. Denk goed na aan welke kanten je drukknopen komen. Het zou niet de eerste keer zijn dat de tegengestelde drukknoop aan de verkeerde kant geslagen wordt ?

Wil je ook aan de slag met de drukknoopjes?

Of heb je nog vragen? Stuur mij een berichtje. De materialen vind je in de webshop. De snijplank is te vinden in de keuken en de hamer kocht ik bij de bouwmarkt.

Succes en veel plezier met maken!

Geef een reactie