Irma mum en Amandine cha- chambray

Blog, creatie en foto’s van Corine Tijsen @ceetjemaakt

Les Trouvailles Amandine Cha

Een paar maanden geleden wees Anouck mij op de Amandine cha- chambray, GOTS gecertificeerd. Het was niet liefde op het eerste gezicht. Maar toch bleef het stofje de weken erna een beetje zeuren in het achterhoofd. Af en toe surfde ik over de website en bleef dan toch weer even hangen bij “la Amandine”.. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar, toen ik de Irma mum onder ogen kreeg. Ik was al een tijdje verliefd op het patroon en zag dat ook Anouck nu enkele patronen van Ikatee in haar assortiment had opgenomen en “hoera moment” dus ook de Irma mum. Ik wist onmiddellijk dat het huwelijk was gesloten en even later lagen zowel het patroon als de Amandine (wat een prachtige naam hĆØ) en een goud elastisch biesje in mijn armen. En oh la la.. de stof was en is fantastisch. Het voelt aan als een katoentje, maar dan van een hele lichte en soepele kwaliteit en zonder kreuk gehalte. Ook kent de Amandine twee kanten.. Ik koos voor de meest blauw/ groene kant als buitenzijde .. persoonlijk vind ik dit de mooiste kant.

Ok tot zover de stof, dan nu het patroon.

Ikatee – Irma Mum

Bovenstaande zijn de verschillende uitvoeringen van het patroon. Ik koos van de bovenste rij de eerste versie. Na lang nadenken besloot ik de boorden af te werken met zwarte boordstof om het jasje een wat sportieve vibe te geven al denk ik dat het met stof ook erg mooi was geweest.

Enige weetjes over Irma Mum

Het patroon van Ikatee Irma mum valt op maat. Na het jackie debacle was ik wat huiverig om voor mijn eigen maat te gaan. Ik wilde er ook een trui onder dragen dus koos ik voor maat 36 ipv 34.

Doordat ik niet genoeg boordstof had koos ik voor een wat smallere boordband beneden. Het was syas boordstof dus ik dacht ach.. moet kunnen. Kan ook wel, maar daardoor ging het geheel wat meer bloezen. Dit besloot ik op te lossen door de drukknoopjes wat meer naar het midden te plaatsen. Als je echter gewoon de aanwijzingen volgt moet je dit probleem niet tegen komen

Aan de bovenkant heb ik zelf een kraagje gemaakt van boordstof. Dit vergat ik echter te verstevigen met vlieseline waardoor het wat steviger had gekund. Ik tekende het uit de losse pols, maar kwam pas een tutorial tegen op het blog van Wisj designs waarbij ze uitleg gaf over hoe de teddy sweater om te turnen in een bomber. Daar staat het heel duidelijk uitgeschreven

Het patroon is Engels en super duidelijk uitgeschreven. Niet zo uitgebreid als bv bovengenoemde dame dat doet.. maar ik vond het goed te volgen.

Het niveau zou voor gevorderde naaisters zijn. Ik denk dat wanneer je een beetje lef hebt het goed te doen is voor de beginner met enige ervaring.. zeker als je er een naailesje van Anouck bijboekt šŸ˜‰

Styling van de Irma Mum

En dan nu toch wel een van mijn meest favoriete onderdelen .. Hoe stijl ik zo’n jasje nou.. Mijn favoriet is de combinatie met de jeans. Een strak (of minder strak coltruitje en een mooie flared jeans. Als je wat gevulder aan de heupen bent, is dit model bijzonder flatterend. Trek er een stel mooie (cowboy) boots bij aan en you are good to go. Maar ook een skinny jeans doet het goed met een stoere laars. Een leuke strakke midi rok.. de opties zijn eindeloos. Ik zou wel altijd gaan voor een optie waarbij de lijn van de bovenkant van je heupen in ieder geval gevolgd word. Wanneer je kiest voor een wijde rok vanaf de taille wordt het wat te pompeus en zwemt je figuur in lagen stof… wat echt niet de oplossing is wanneer je wat issues hebt met je figuur.

Op bovenstaande foto’s combineerde ik het met een sportief adidas shirt van de husband. Ik stopte het in mijn broek. Ja Anouck, ben het helemaal met Jinte eens. In je broek stoppen die handel.. (dan creĆ«er je een taille terwijl de eventuele zwembandjes lekker verborgen zitten onder pappa’s t-shirt.) Op de andere foto’s combineerde ik het met een oud spijkerblousje en een zwart singletje en ja een flared jeans.. Al zie je die niet in het geheel op de foto’s.

Lieve dames, ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn ervaringen met zowel de
Amandine cha- chambray als de Irma mum te lezen. Hij is al even klaar, maar het is nu het perfecte jaargetijde om beiden aan te schaffen. Ik denk dat ik het jasje vooral in de herfst erg veel ga dragen. Ik hoop dat ik jullie ook enthousiast heb gemaakt

Liefs Corine

Geef een reactie